Bjørn Opsahl

foto: Bjørn Opsahl

«Bjørn Opsahl besøkte et fullsatt Litteraturhus i Bergen i januar, og nå kommer han på besøk til oss for å holde en portrettworkshop i samarbeid med oss»

Bjørn Opsahl er blant landets mest profilerte fotografer, og har i 25 år holdt på med musikkfotografi og portrettering. I hans siste prosjekt følger han talkshowet Skavlan og portretterer gjestene i sitt provisoriske backstage-studio. Her opererer han med tidsrammer på 90 sekunder til 20 minutter, og prosjektet har hittil har vart i seks år og resultert i mer enn 20 000 eksponeringer. Prosjektet regnes som et av Nordens største portrettprosjekt og skal på sikt resultere i en bokutgivelse.

I juni er Bjørn klar for å dele sin kunnskap og erfaring i en intensiv helgeworkshop med fokus på portrett, hvor deltagerne blir kjent med hele prosessen fra research til opptak til etterarbeid. Du vil lære om portrett som uttrykksform, lyssetting i studio og enkle verktøy for etterarbeid, og hver deltager går hjem med et stort print av sitt beste bilde fra workshopen.

foto: Bjørn Opsahl
foto: Bjørn Opsahl

Bjørn Opsahl er en av landets mest profilerte fotografer, med portrett og underholdningskultur som sitt spesialfelt. Han har også bemerket seg som regissør og kunstfotograf. Bjørn er kjent for sine modige portretter av verdens største kjendiser og kulturpersonligheter, men jobber også mye med film, og har blant annet laget en rekke musikkvideoer og reklamefilmer.

Allsidigheten til Bjørn har også resultert i flere utstillinger: ”Bjork – Venice/Stockholm” på Barbeint i 1995, ”Deadscapes” på Henie Onstad kunstsenter i 2005 og ”Ask The Dust” på Stenersenmuseet sommeren 2009. I 2015 bokdebuterte han på Cappelen-Damm med boka “Seigmen”, om sitt 22-årige samarbeid med Seigmen.

Bjørn er fotolærer ved Elvebakken VGS og har de siste åtte årene vært fast veileder i musikkvideo-produksjon ved Bilder Nordic School of Photography.

Bjørn Opsahl


Bjørn Opsahl på Instagram