Thor Håkonsen

Thor Håkonsen
jobber til daglig som kampanjeansvarlig i Japan Photo. På fritiden er han lidenskapelig opptatt av reptiler og reiser rundt i verden for å fotografere og studere dem i naturen. Han har levert bildene til den norske boka Herptiler, ført i pennen av Remi Andersen fra Akvariet i Bergen, og er også leder i interesseorganisasjonen Norsk Herpetologisk Forening.

Hans fotografier er også avbildet i flere bøker, magasiner, artikler, nettsteder og sosiale medier.

Thor forsøker alltid å vise dyrets karakter i sine bilder, og prøver også å vise fargene og detaljene man ofte ikke får med seg når man bare ser på dem fra en avstand. På den måten vekker han også stor interesse hos ‘vanlige’ folk som ikke har stor kjennskap til herpetologi.

På grunn av den ganske minimale utvalget innen reptiler i Norge og begrenset tid og penger, blir mye av hans fotografering av i eksemplarer i fangenskap i private samlinger og dyreparker. Han er mest glad når han er ute i naturen og ser etter reptiler, med kameraet i ryggsekken, og håper å kunne finne sitt neste blinkskudd. Hans motto gjennom årene har blitt, «et sted uten reptiler, er ikke verdt å besøke». Familieferier, er heller ikke et unntak.Herpetologi

er læren om krypdyr, og utgjør dermed en gren av zoologien. Amfibiene omfatter frosker, padder og salamandere. Krypdyrene omfatter slanger, øgler, skilpadder, krokodiller og broøgler.

Thor Håkonsens nettside